Dejstvo, da vse več ljudi obiskuje dermatološke ambulante je med drugim poleg ostalih negativnih dejavnikov današnjega časa, povezano s čistočo bivanja. Pri tem se ljudje odločajo za različne preventivne ukrepe, ki bi preprečili spremembe stanja kože, dihalnih poti in lasišča, ki so najpogosteje prizadeti deli telesa, ko govorimo o prahu in pršicah.

Vodni sesalniki, ionizatorji zraka in ostale že ustaljene naprave, so običaj v primeru preventive, pa seveda pogosto prezračevanje prostorov, redno zračenje in čiščenje posteljnine.Vse to, pa je pogosto premalo, če gre za naprave slabšega kakovostnega razreda in funkcij, ki ne zadovoljujejo vsem potrebam.

CSS je prav gotovo eden popolnejših, v smislu preprečevanja kopičenja prahu in ostalih prahu podobnih alergenov v bivalnem okolju, saj je edini zaprti sistem sesanja, ker posesani prah, ali odpadki, pritečejo po cevnem sistemu direktno v zbiralno posodo, medtem ko se zrak prefiltrira in mikro in fini prah agregat ne izloči nazaj v prostor, kot pri običajnem hišnem sesalcu, temveč se izloči po odvodni cevi speljani iz agregata na prosto, iz bivalnega objekta.

Centralni sesalni sistem je sestavljen iz štirih sklopov:

  • cevni instalacijski sistem oz. razpeljava po objektu
  • vtičnice
  • sesalni komplet
  • sesalna enota (sesalec)

Centralni sesalni sistemi za gospodinjstva

Centralni sesalni sistem Aertecnica je za stanovanjski objekt, kjer se gibljejo ljudje, zaposleni v podjetjih, predvsem pa otroci, zelo pomemben, saj veliko pripomore k zdravemu bivanju.

Danes ponujajo nekateri dobavitelji CSS tudi različen sesalni pribor (globinski čistilci, miniaturni nastavki za sesanje različnih pisarniških naprav, posode za sesanje saj iz kaminov…), ki še dodatno popestri že tako visoko zmogljiv sistem.

Pri garanciji je tako, da ta doba znaša pri boljših tovrstnih ponudnikih za sesalne agregate do 5 let in za pribor, sesalne vtičnice in ostale dodatke 1 leto, kar je še en dokaz, kako vzdržljivi so motorji teh sesalnikov, ki so namenjeni tudi sesanju 20.000 delovnih ur in več. Kapaciteta sesalnikov se giblje med 1200W do 3200W (320m3/h zračnega pretoka) za stanovanjske objekte in celo do 20.000 W (2300m3/h zračnega pretoka)za industrijo.

Zaradi velikega izbora različnih agregatov je moč CSS vgraditi v objekte klasične, ali montažne gradnje, v stanovanjske hiše, pisarniške in industrijske objekte, medtem ko v boljših hotelskih objektih CSS že ne bi smel manjkati.

Uporabna novost, ki trka na vrata. Odprite jih…

Centralni sesalni sistemi za velike objekte ali industrijo

Poleg dobave vseh segmentov industrijskega centralnega sesalnega sistema nudimo tudi projektiranje sistema, montažo in servis po sistemu “na ključ”.

Dejstvo, da je prah prisoten povsod je že dolgo znano. Še posebej v industrijskem sektorju, farmaciji, pa tudi v turističnih kompleksih (hotelih in penzionih), javnih ustanovah (vrtcih), avto salonih in delavnicah, ter drugod v gospodarskih objektih je čistoča bistvenega pomena za uspešno delo in zadovoljstvo zaposlenih in obiskovalcev.

Iz tega razloga imamo našim strankam ponuditi velik nabor kakovostnih sesalnih in filrtrirnih enot znanih (evropskih) proizvajalcev  s skoraj neuničljivimi motorji z dolgo življensko dobo in možnostjo obratovanja non-stop tudi 24 ur dnevno.

Sektor sesanja in odsesovanja v industriji prilagodimo potrebam kupca tako po moči motorjev, kot tudi po vrsti filtra, velikosti zbirnikov, vrsti materiala cevovoda.

V industriji in gospodarskih objektih imamo možnost istočasnega sesanja na eno sesalno enoto kar do 9 oseb z motorjem moči okoli 15 kW, ki omogoča konstatno sesanje sob v hotelih več čistilkam hkrati, ali v sektorju industrije odsesovanje več delovnih mest istočasno brez zastoja, hitro in učinkovito.

Galerija